Monday, May 30, 2011

pulang ke kampung :)

assalammualaikum 


potang tadi den balik kampong bolah abah den. kek jompol , bahau Nesmilan. tapi takdo lah lamo bona den balik sano. kojap yo. emang famili den tak ponah plak tido lamo2 kek sano. slalu eh balik arghi yo. kalau tido sano pon mesti ado hal. tak konughi kawen, meninggal. haa ! sobab musabab eh umah den takdo lah jauh mano. dokek yo. so , tak nak lah nyusah an uwan ngan mak lang den toh. uwan den dah tuo. tak berapo sihat dahh. tolingo pon dah kurang jolehh. toh kadang2 jadi bahan yo dongan cucu ehh. bukan den lah. den baik. haha


sobolom toh singgah kek ghompin. ado pasar malam. abah den boli apam balik. den lopeh an sangap den boli air tobu. osah sodap eh. last den boli kek batu ompek PD. dalam 5bulan yg lopeh. lamo tak lamo den monahan? haha sampai2 yo tadi donghang memang tongah dok bughak bukan main koncang laie. haha. sumo eh dok berbikini berkombann. panehh kato ehh. takpo lah kann. den dah biaso tengok an. haha Lantas uwan den kobar yang den dah bosaar + cantekk. torhaghu ghaso eh. tak ponah2 uwan den kobar camtu. torbaekk lah den kato an. osah handaa eh anak ghani nie. den baik ikot abah den balik kg. nak dibanding an dongan abg2 den , apo pon tak bulihh. haha


sambung bughak2 . cito bab kawen plak. uwan den awal2 dah warning. jangan caghik yang jaoh2 mcm kek sabah ko srawak ko. susah nanti. haha. den dah songhih2 dah. tapi mak lang den moncolah plak. dio kato kok org eh doktor apo salah eh. mmg den golak guling2 keliling kampung lah kan. (ok. itu tipu) osah jaoh bonar pomikirghan uwan den nie haa. den nak sambung blaja pon blom laie. cettt


haa nie ado lah sikit gambor dorg yg den sompekk snap sonyap2 tadi. den boghani lotak sobab uwan den takdo pessbukk/blog harap maklum. kalau uwan den dapek taw gamba eh ado memang korang lah den caghik dulu. 




wan den bolah kiri toh. sobolah eh mak lang den
yang dopan nie mak ndak den
tulah encik ghani korang :)


maap yo kok ado kosalahan tatabahaso Nesmilan toh. sobab eh , den nie tak beghapo ghoti naa. tapi den paham lah jugak dorang bughak pasal apo. tapi dulu tok chik ado bahan den. dio cakap den nie ontok yo bilo org berbughak. den sobonar eh taknak dianggap kughang aja bilo moncalah cakap org tuo nie. padahal tak paham. cett. skrg den dah paham ok. dah boleh ajak bughak. haha


p/s : sorry gambar tak berape jelas sbb pkai fon je poikk. sape yg tak paham toh padan muko! haha

glory glory MU !

assalammualaikum

hmm. aku taw korg sume uptodate kan. so , mesti lah dah tahu yg ManUtd MENANG-gung kekalahan nye punn. haha. damn ! buat penat je aku bertungkus lumus msk  mi sedapp bersame secawan milo panas. aku pon dgn sukerela terpakse nye makan. shish! dorg tataw ke betape BESAR nye pengorbanan aku nie? haha. btw , congrats lah untuk BARCA. :( 




p/s : takpe. next year kan ade lagi. (ayt sedapkan hati)

Saturday, May 28, 2011

saya rajin bukan?

assalammualaikum


yess! saya sebenarnye memang slalu rajin. tapi kali ini saya lebih rajin sedikit. (cover2) haha. ape yang rajin nye?  ok. saya rajin update blog dan facebook saya. haha takde lah. saya kemas rumah. :)  see! rajin kan? boleh buat menantu  bukan hantu ok. *cehh. masuk bakul angkat sendiri bawak pegi jalan2 keliling kg. 






ok ini serious. saya bukan cuci rumah pon. kemas2 je. haha. tapi tadi sempat lah bersihkan kipas2 yg dah berhabuk 45987 inci toh. tapi malang skli kipas saya tak dapat bukak sebab sangat ketat. hm. takpe lah saya just lap2 jea. tak bukak pon. pastu buat bende yang same jugak kat sedare mare kipas yg lain. unfortunately , kipas bilik abg saya dapat plak bukak. damn ! disebabkan dengki yang membuak - buak saya pon pegi bukak tool box. then cari playar dan cube untuk membuka nye tapi malang memang tak berbau kan. saya tak dapat pon bukak. damn lagi ! 




tapi dengan semangat yang membara dari puncak tinggi ke angkasa , saya mencari alat2 yg sesuai. dan telah menjumpai alat yang sesuai iaitu spanar hidup ! bukan opera hidup ehh. haha. ciri2 dy adalah boleh adjust berape kelebaran yang diperlukan. so , senang jugak lah walaupon sangat berat kan. tapi dengki punye pasal sume boleh buat. haha :D


finally , sume kipas lipas yang ade dapat dibersihkan. hati pon ceriaa. alhamdulillah :)




p/s : mcm pelik je entry nie sbb pkai 'SAYA'  :D
p/s : entry before nie tak dpt tros ke link kan? sbb RAACUUN tak bagi free lagi. toh saje promo. kalo nak tgk kene bayar 10usd sebulan kot. dorg ckp lah. dah tak FREE lagi. harap maklum :)

Thursday, May 26, 2011

raacuun !


assalammualaikum


racun tikus ada. racun nyamuk ada. racun di tangan kanan ku pon ada. haha. takde lah , nie pasal fb tv raacuun yg masih freshie lagi macam blog aku nie. haha. untuk korang yg kat rumah takde astro? astro problem? tapi line internet terbaekk? hah. nie diaa terbaekk dari ladang lah kan. koranng boleh tengok tv secare online fb saje. tapi takde lah sume channel dy ade. agak2 lah dik. nie dah kire bersyukur lah kan ade yg baik hati nak wat live streaming nie. haha kalau korang nak tgk boleh klik pic bawah nie. jangan lupe tekan like :) 






p/s : aku tak dpt buat rayuan ke politeknik. damn! =="

Monday, May 23, 2011

kemane toh kak limah oi :)

assalammualaikum


ini entry bukan pasal cite kak limah balik rumah ok. haha nie pasal further studies. :)
tahniah lah sape yang dapat politeknik toh. good luck ! haha








see! aku dapat mane? ilp-sijil. adoyy. memang tak lah kan. aku bukan lah nak cakap sijil nie tak bagus. bagus jugak sebab kite start dari bawah kan. tapi aku rase macam buang mase je. kene step by step plakk kan. hm. jadi kesinambungan nye aku tunggu permohonan rayuan ipta. kalau tak dapat aku pergi KPTM Kuantan. bye2 :)

Sunday, May 22, 2011

further studies

assalammualaikum

ok. dah ramai member2 aku dah maw sambung studies. good luck kat korang. jangan buat perangai. jangan homesick sangat lah ehh. haha. kau bile lagi , syiro ? masuk manee? hmm. ntah lah. aku pon tataw lagi. tengah hari kang baru tahu keputusan politeknik. hope aku dapat ape yang aku nak dan tak dapat yang jauh2. (nie bukan homesick ok) haha insyaAllah. :)



p/s: thanx sesape yang follow. :)

Friday, May 20, 2011

kenangan teknik pd

assalammualaikum


     "kita semua sepakat di kampung hai pening lalat. mengucapkan selamat pengantin baru"

pernah dengar lagu toh? lagu dari cite P.Ramlee dulu2 toh. haa! ingat kann. sebenarnye lagu nie pernah dinyanyikan secare official oleh beberape budak kelas aku mase form5 dulu.  takde lah official pon. bajet je toh. dorang kene nyanyi pon sebab tak dapat jawab soalan yang diajukan kepada dorang dalam kelas sejarah. cegu Junaidah dengan spontannye bentang karpet dalam kelas dan suruh budak2 nie duduk bersile kat situ. haha kelakar gile tengok muke dorang yang macam innocent toh. tapi kitorang jugak yang banyak membantu untuk nyanyi lagu nie. tolong member. (bajet)


     "tak beso tgk ore lawo pingge kecik body besa bile tgk berase gere nak wat guano kat anok ore"


ok. nie lagu kelantan. yes! meme kawe bukan ore klate tapi sainn kawe ore klate. (broken ak nye klate) takde lah nie sume member2 aku lah yang ajar lagu2 dikir nie. aku ade member asal kelantan dan lagi sorang toh pernah sekolah kelantan. so, automatic nye lah die pandai kecek klate nie kan. mereka nie lah yang bawak lagu2 yang aku tak pernah dengar nie masuk dalam jiwe aku. *aicecehh
korang nak dengar? best oh lagu die. ce dengar ce dengar  mesti korang akan terpikat pasni. (yeke? err )




        "kuti-kuti sambado podadi sambado apa peri yenna murughupu2 tikatikodaa tinametiyya2"

aku rase korang tak pernah dengar lagu nie kot. lagu india. nie pon member aku yang ajar. die cakap lagu nie macam lagu budak2 kecik lah. aku plak sanggup menuntut ilmu nie dan menghafalnye. ntah pape lah aku nie kan. haha tapi memang hafal lah. sampai budak2 dorm aku pon ikot sekali nyanyi. hebat kan penangan lagu nie. haha aku siap tulis kat blackboard kelas lagu nie. :)

bukanlah gambar guru tersebut yang menjadi perbualan tapi yg dalam box merah toh. tataw lah kalau korang nampak ke tak. hehe. act, aku ade upload picture nie dalam fb aku. toh pon sebab lagu nie lah. tapi dah dekat hari guru alang2 lah aku wish sekali ntok hari guru. tapi aku takde lah cakap motif sebenar aku upload picture nie ntok ape. kejap lagi ade pulak yang terase kann. haha

"deyy, yabutetto. yamirrboluu. tumsanaa akekandanaa"
hah! nie pon member aku jugak yang ajar. nie macam hindustan kot. kot lahh eh. act, aku ade video lagu nie. tapi taknak upload sebab macam memalukan aku je nanti. haha memang aku cepat belajar bende merepek2 nie. haha  Mien mien. best kawan ngan die. die lah ajar bende2 ngarut nie. :)

 p/s : aku rindu zaman persekolahan :(

Thursday, May 19, 2011

Wednesday, May 18, 2011

beginning

assalammualaikum. 


dah lame tahu dunie blog nie. tapi baru skrg nak berkecimpung dalam dunie blog nie.
mohon tunjuk ajar ku sifu. *aicecehh