Thursday, June 30, 2011

hosp. tanjung rambutan

assalamualaikum , 


tomorrow my life begins at tg rambutan. :(
kau ado ? non - ado kan. haha


ehh , takde makne nye. aku pegi sane sebab nak ngantor sepupu kuh ke sane. bukan nye dia gile. tapi dia dapat jadi H.A kat sane . (betul kan HA) =='


so , alang-alang toh aku balik lah ke kampung sekali kat tapah , perak.
bulan depan balik lagi , sebab ade kenduri arwah. :)


aku nak tidur awal harini , sebab besok nak bangun awal. part nie yang aku lemah , aku susah nak bangun awal . tidur pon lambat . tapi kalau aku masuk tidur awal , aku akan tidur lepas 3 / 4 jam guling-guling atas katil toh . baik aku online je lagi. shish!


hope aku dapat lah tidur awal and bagun awal besok . ( abah , tolong kejutkan saya )


ok , nak tidur sekarang. :)


p/s : terima kasih untuk semuanya. tamat sudah cerita kite. kini tinggal kenangan. :)

Monday, June 27, 2011

pulau perhentian

assalamualaikum , 


hujung bulan nie aku pegi pulau perhentian dengan family aku.
korang nak kirim ape-ape tak?
dengar cite best pulau nie. tak sabar nak pegi. :)


haha. aku tipuu jea. takde makne nye aku pegi. 
aku duduk gemas je nie. ntah bile dapat pegi. :(


act , abang aku yang last toh baru je lepas pegi pulau perhentian nie.
bukan nye aku. sedih ditinggalkan. tapi dia pegi dengan member-member dia.


cantek bukan? jernih gile. syok snorkeling nie.


cantik pulau perhentian nie. bersih je. tak macam port dicksonnnn. haha
disebabkan ihsan abang aku yang baek. so , dia belikan ole-ole untuk aku. :)


comel bukann? :)
yang lain biase je , key-chain and kayu amende ntah. tataw ape motif nye.


btw , thank you lah beli kan. susah2 je. siap bagi tip lagi. meow~
iloveyou <3

Sunday, June 26, 2011

whoahhh

assalammualaikum , 


terase teruja tak dengan tajuk entry nie? tak?! cakap lah terujee. ok , bagus. good girl / boy . :)


aku takde lah rase teruja sangat pon. kenaa! haha. 
act , takde bende pon nak cite. saje gatal nak wat entry baru kan. :)


semalam , log in fb je . ade friend request. malas nak tengok sebab aku ingat mesti budak yang aku tak kenal add. tapi jangkaan aku meleset. sebab yang add  toh kakak sayee. (cikgu sebenarnye) terus saje approve. whoahh. :D
baru buat fb rupe nye. baguslah toh. yang membuatkan aku bertambah terharu adalah ... aku anak murid tunggal yang dia add. haha. terus aku post kat wall dia. 


belum pape lagi dah kene warning. cehh


paling suke dia balas love you too toh. haha. dah pandai dah. sebab dulu aku ade mesej kakak , wish hari guru. tapi , dia tak cakap loveyou too. dah tegur baru nak cakap. (nakal kan aku) tapi time toh dia tak kawen lagi. so , takpe lah kan. tapi sekarang dah kawen pon aku still camtu and dia layan jugak? hah. disambut baik lah toh. go on saja :p




disebabkan dia baru je buat fb , aku pon saje promote fb dia kat budak2 nie. siap cite pasal dapat anak berape lagi. ouh kiteorang memang macam tu. daus lagi advance. kakak belum tunang lagi dah cakap mesti comel cikgu time mengandung nanti kan. haha. sebenarnye nak amek restu cikgu untuk SPM , tapi lain yang dibincangkan nye. :)


cantekk bukan? merah putih


whoahh !!


ouhh , dah agak dah . mesti cantek gile kakak time wedding. tak pegi dah taw dah. haha
selamat pengantin baru , semoge kekal hingge ke akhir hayat dan dapat baby cepat-cepat. :)


entry berkaitan dengan wedding nye disini ---> wedding cikgu syima




p/s : act , aku sedih sikit arini. tapi saje nak happy kan diri dengan tidak menaip entry berunsurkan  kebencian . (rahsia anda sudah terbongkar )



Saturday, June 25, 2011

teringat kembali

assalamualaikum


pass is pass kan. tapi kenangan dengan kawan2 tak pernah lupe. tak lapuk ditelan zaman. tak lekang dek hujan. (apekahh? failed! ) haha. ape2 jelah dik oi. nie sume angkare tak fokus dalam kelas bahasa melayu dulu. ciss. jangan salahkan cikgu yang mengajarr. salahkan aku yang main2 dalam kelas. haha


tadi chat dengan malin. habis sume cite lame dibongkar kembali. seronokkk. sebab kami memang rapat. bukak cite kelas cikgu zahayu. guru bahasa melayu aku. memang sejak aku masuk teknik , ade je yang tak kene. anti betul. mase form 4 disebabkan aku dengan malin banyak cakap kami terpakse dipisahkan. dengki kan. 


form 5 tak same kelas dengan malin. tapi banyak jugak kene bahan dengan cegu. aku ingat lagi awal tahun. terase kehilangan malin. so , tak banyak cakap sangat. cegu pelik je. sebab aku nie memang banyak mulut. 
cikgu : kenape kau senyap je? azam tahun baru ke? 
aku : ha'ah. saya ingat tahun nie saya tak nak banyak bercakap. 
nak SPM lah katekan. :)
cikgu : heh , tak payah lah. kite tengok je minggu depan. 
eh , tak payah minggu depan lah. kite tengok je besok. haha
aku : (pergh , memang mencabar aku nie) ok. tengok je lah nanti. 

tapi memang betul , besok nye aku mule memekak balik. damn! 
see! baru hari first dah kene kan aku. haih. tapi aku tak kan lah dok diam je kan. haruslah balas balik. haha. 

pertengahan tahun aku rapat dengan muiz. (malas nak cite sebenarnye. tapi nak cite gak) ok , kami rapat je. tak couple pon. tapi ramai yang anggap kami begitu. maybe sebab kami rapat sangat kot. kat sekolah jarang jumpe. sebab aku punye lah jage2 tak nak ade cegu taw. sebab muiz toh best student kat sekolah aku. so , paham2 jelah. sume cegu kenal die. memang terbaek lah kami time toh. 

dalam kelas cegu tibe2 tanye. sape dalam kelas nie yang dah bercouple? perghh. aku kenekan mien. tapi budak2 nie sebut2 name aku. ciss. puas lah cegu tanye sape budak toh. dorang jahat ouh. bagi klu kat cegu. 
budak kelas : dekat je cegu , sebelah blok. 
cikgu : kelas ape? budak vokay ke?
budak kelas : eh , tak lah. budak pandai.
cikgu : yelahh , kelas ape. 
aku : weyhh , apenie? aku single lah. (sambil berkumat kamit suruh bdk2 nie diam)
dah lah cikgu , buat ape cikgu nak tahu. lebih baik kite teruskan P&P nie. 
(saje nak tukar topik)
cikgu : hm . yelah. nanti taw jugak. :)

kelas cegu zahayu selalu lepas rehat. dah lah kami memang mengambil mase yang panjang untuk menikmati makanan. time rehat ada jugak jumpe muiz. one day toh , kami jumpe kat library. sebab aku puase. so , tak makan lah. dia lepak dengan aku. angah pon ade time toh (member aku) kami bertige. library toh jalan pintas untuk ke kelas. sekali cegu zahayu masuk. pergh. memang aku tutup muke dengan surat khabar lah kan. masuk kelas , terus kene bahan. tapi aku menafikan sekeras-keras nye ade ape2 dengan muiz. :)

orait , ingat dah ok lah kan. kami jumpe lagi. tapi muiz ajak lepak kat kelas aku. makan ais-krim lagi. duduk kat meja aku. lepak2.  aku dah cakap dengan dia lepas rehat kelas cegu zahayu. so , kene lah blah awal sikit. sebab cegu memang rajin masuk awal ke kelas. apa yang disangkekan tak mengene. sebab cegu masuk awal gile babeng. siap ade yang mengikut dia dari belakang plak tuh. ciss. memang dia kenekan kami gile2 lah time toh. muiz cakap kami makan2 ais-krim je. tak buat ape2. damn! kantoi lagi. muke aku dah merah padam dah sebab malu gile kot. 

pastu kelas start. abes satu kelas dia jaje cite aku. tapi aku rase tak sampai ke bilik guru lah. cegu baek jage aku punye name. haha. tapi memang aku lah kene tanggung malu sebab kelas haritu kalau boleh sume bende dia nak kaitkan dengan aku dan ais-krim. cehh. sabor jelahh~

tibelah hari kecemerlangan pelajar. muiz memang banyak gile dapat anugerah lah kan. siap dengan tokoh pelajar lagi. dia mintak aku pegang anugerah2 toh. sambil toh aku jalan2 lah dengan member aku. sekali kene panggil dengan cegu ro'os. (guru kelas) sebelah nya cegu zahayu. tengah syok - syok boraak tibe2 ntah jilake ape datang , bende2 aku pegang toh jatuh depan dorang. damn! macam takde tempat lain nak jatuh kan. aku pon kutip lah balik sambil cover name pemenang anugerah toh. budak2 lain dah bantai gelakkan aku. 
cikgu ro'os : banyak nye. sape punye?
aku : ouh , kawan saya punya. saya mane lah layak nak dapat sume nie
cikgu ro'os : sape kawan awak?
aku : err , muiz. dia suruh saya pegang kejap tadi.
bdk2 nie dah gelak2. 
cikgu ro'os : ehh , kenape suruh awak pegang plak?
aku : err , ntah dia. saje je kot. amek pengajaran. haha
cj7 : ade udang disebalik batu nie cikgu. haha
cikgu ro'os : ouhh , banyak udang nye kan. haha :D

kantoi lagi kann. padan muke aku. malu lagi. tapi takde lah satu sekolah tahu. aku bersyukur dapat cikgu2 yang tak menjaje cerite anak murid mereka di bilik guru. betul derr , kalau korang lepak bilik guru toh. memang pelbagai cerite korang dapat taw. korang as student pon tataw cerite kan. tapi cikgu2 sekolah aku nie dah macam internet bergerak. lebih pantas dari kak kiah propaa. so , korang kene hati-hati. ade yang memeghatiiii. haha

then , lepas hari anugerah toh. kami macam biase lah kene study lagi sampai SPM. banyak cegu bagi latihan. tapi banyak paper 2 jea. aku suke. sebab takde karangan panjang lebar kene buat. :) 

tak tahu lah ade soalan berkaitan dengan memilih pasangan ke atau sekadar selingan. (lupee) cegu cakap , kalau nak pilih , pilih macam tokoh pelajar ke. yang banyak menang anugerah lah kan. ciss. perli aku lah toh. terus jadikan aku sebagai contoh. what theee??! seperti biase aku tetap menafikan nye. cegu cakap : ehh , saya tak cakap pon awak bercinte kan? haha 
ok finee. ciss. memang aku duduk dalam kelas kene banyak bersabarrr. 

konon sekarang dah habes sekolah tak kene lah kan? tak dapat derr aku nak lari. dengan tak semena-mena nye dia add aku. ciss. mane plak dapat taw aku punye fb nie. sebagai anak murid yang baik aku approve jelah. tapi memang aku kene berhati-hati lah kalau nak post ape2. 


haha. ciss. pandai je nak menjerat aku. muiz dapat 9A. aku betting dengan dia 10. so , tak dapat lah kan. pape pon. aku happy lah dengan result dia. :)
tapi sekarang aku memang dah tak ade ape2 lagi dengan muiz. tak rapat dah. jangan lepas nie korang nak kait-kait kan lagi. pass is pass. haha

btw , aku sayang cikgu zahayu *tetibe  Eh, memang selalu sayang lah. cubitan2 dia pelbagai jenis. ade cubit sayang , cubit manje , cubit geram. pergh! sume aku dah kene. cubit geram paling sakit lah. pernah sampai biru aku punye lengan. tapi aku takde lah buat report polis. sebab cegu tak takut. ciss. aku ade cakap dengan cegu , nak saman dia. pastu dia cakap kite tengok sape yang saman sape. haha. aku cakap taknak lah. malas nak turun naik court. nanti mengganggu SPM aku. haha 

ramai cakap cegu nie garang. tapi bagi aku. takde lah garang pon. kalau korang tak biase memang macam toh lah kan. tapi aku dah lali dengan perangai dia. kalau dia masuk kelas muke masam mencuka. pasti nye keluar dari kelas kiteorang , muke dia berseri2. sebab gelak je dalam kelas. anak murid yang baik haruslah pandai mengambil hati cikgunya. tak gitu anak-anak? haha


p/s : baru perasan entry aku panjang berjelaaa. haha. :)

Thursday, June 23, 2011

perangai bile berfacebook

assalammualaikum


ape perangai korang? ish2.
nie aku nak share sikit perangai2 bile berfb. 


1)King of like – Always like status, comment , photos and posts kita. Ha kalau satu hari takda nama dia like tak sah. Pasti korang ada kawan macam ni kan? Ataupun korang sendiri!
2)Wallers tegar - Tidak pandai menggunakan comment box. Menggunakan medium wall post sebgai tempat interaksi utama. Kita dapat lihat dia akan wall post bersama rakan2 dia. Dah macam twitter dah orang macam ni guna facebook.
3)Gila status – Ha dah nama pun gila kan? Sentiasa update status. Contoh 3 minit sekali status update. Sebenarnya pengguna seperti ini perlukan twitter. 3 minit satu update. Kalau setengah jam? Kalau 25/8 online?
4)Stalker rasmi – Menggunakan facebook sebgai medium rasmi utk stalk seseorang. Tidak banyak aktiviti di facebook. Hanya menghabiskan masa menghadap laptop dan STALK STALK STALK!
5)Promoter/sharer – Mempromosikan apa juga jenis link di facebook. Mungkin jugak antara churpers yang promote link dan seumpamanya.Dan jugak share video or apa2 juga maklumat.
act , aku pon ade je buat bende2 kat atas nie. cehh
p/s : copy from blogbiletergigithalia

APAKAH WORDLESS WEDNESDAY?

assalammualaikum


ade ape hari rabu? hah , aku nak share sikit pasal wordless wednesday.




apekah WW?
WW ni satu trend utk semua bloggers di alam Maya. Di mana setiap rabu semua bloggers membuat post tanpa apa2 caption/penerangan/cerita dan sebagainya. Gambar mempunyai seribu maksud tak gitu? Biar gambar yang menceritakan segala2nya. For example apa yang anda dapat dengan gambar di bawah?




So apa yang anda ingin tafsirkan dengan gambar di atas. Dengan ramainya pembaca yang berlainan cara fikiran pastinya akan pelbagai tafsiran akan diberikan.


ada pahammm? kalau tak paham jugak. pegi ke sekapur sirih dan jangan lupe like fb WW :) 




p/s : this is best bro! :)

Sunday, June 19, 2011

woot woot

Assalammualaikum


Aku bukan lah nak show off tapi saje nak menunjuk pasal ini
!
!
!
!
!
v

kalau tak jelas pandai2 lah.

hey , sharnaaz toh. tak kenal?
cisss =="

see , siap ade buluuu dada lagi. *errrgh

dia berlakon cite nie. :)


HAPPY FATHER'S DAY

Assalammualaikum 


Dengan ini saya nak ucapkan selamat hari bapa kepada incik ayah Abd Ghani bin Ali. terima kasih sebab dah jage anakmu ini selame 17 tahun ++ dengan baik dan sempurna. terima kasih sebab abah tak pernah kata TIDAK dan tak pernah tak dapat ape yang org nak. terima kasih abah. dah 2tahun ++ mama takde , abah lah yang mengambil alih tugas mama. 


Abah lah yang memastikan semua keperluan cukup. abah lah yang memastikan setiap hari kami dapat makan. abah lah yang masak untuk kami. (ade anak perempuan pon macam takde je kan) abah lah yang memastikan duit kami cukup. abah lah yang risau bile aku tak dapat further studies. abah lah ayah dan ibu yang terbaek untuk kami. iloveyou abah.


Walaupon kami tak rapat dengan abah tapi sejak mama takde kami kena lah berdepan dengan abah. kalau dulu nak ape - ape sume kene cakap dengan arwah mama. arwah mama lah yang menjadi orang tengah kalau kami nak sesuatu. tapi semua itu tidak berlaku lagi sebab mama dah takde. jadi , kami terpakse lah berdepan dengan abah. mungkin Allah nak kami dengan abah menjadi rapat. itu semua rahmat kerana setiap ape yang berlaku mesti ade rahmat nya.


Kenapa kami tak rapat? mungkin sebab dulu abah garang / perangai abah yang tak berubah2 toh. tapi takpe. kami akan selalu doakan agar perangai abah berubah dan pintu hati kami sekeluarga terbuka untuk menjadi lebih rapat. amin


Ye. aku anak perempuan tunggal. kebanyakan yang aku tengok ramai anak perempuan nie rapat dengan ayah. tapi tidak bagiku. aku lebih rapat dengan arwah mama. jadi bile mama takde memang aku sangat terase kehilangan beliau. dulu pergi mane mesti aku ikot. sanggup aku ponteng sekolah semate-mate nak ikot arwah mama. sekarang memang sangat terase sunyi. dah lah aku sorang je perempuan. tapi takpe aku tetap tabahkan hati sebab aku taw ape yang terjadi ade hikmah nye. kalau aku rase aku nie terok. ingat lah ade yang lagi teruk dari kite. 


Mujurlah aku masih ada abah. aku harap abah dapat menjadi wali aku mase kawin nanti. insyaAllah. abah juge seorang yang tabah. die kuat untuk hadapi semua nie tapi aku tak kuat kalau kedua orang tua ku takde lagi nanti. yelah setiap yang hidup pasti akan menemui kematian. aku harap belum terlambat untuk aku meminta maaf dan mengucapkan org sayang abah. ye , walaupun dah 17++ aku masih belum mengucapkan kata-kata tersebut.


Aku jeles tengok kawan-kawan aku begitu rapat dengan ayah mereka. aku nak jugak menjadi seperti mereka tapi entah kenapa bende tu sume tak terjadi kepada kami. mungkin semuanya masih menyimpan ego masing - masing. aku dah lame memaafkan perbuatan abah tapi abah masih tak berubah. kenapa??!


Dari sedih rase nak marah pulak apabila teringatkan perkare lame tu. hmm. but it's ok. aku tak nak lah mencemarkan hari bapa nie dengan kebencian pulak kan. tak elok lah macam itu macahaa. lepak. chill . relax . (anwarhadi) lah kan. so , aku harap sangat abah akan berubah. ye , walaupun sume orang mesti akan cakap "eh , ceria je bapak kau dengan kiteorg." ye , dengan orang luar memang dia huuhaahuuhaa. tapi , bile dengan family diam seribu bahasa. ehh , ape cite lagi nie. ishh. tutup cite tuh. 


So , sempena hari bapa nie aku ingat nak beli kek kecik je. tapi aku segan. haha cukuplah sekadar memberi ucapan saja. ok ke takpe?  cukuplah tuh. :) nie ade lah sedikit gambar mase kat bukit tinggi , indonesia.






aku rasa macam panjang je entry nie. haha. nie pun naseb baik dah banyak potong. kalau tak memang panjang lagi nie. btw , aku nak ucapkan selamat hari bapa kepada sume bapa - bapa di seluruh dunie. (bapak ayam tak masuk oke) 

p/s : semoge abah panjang umur dan dimurahkan rezeki. iloveyou abah :)

Wednesday, June 15, 2011

#1 Wordless Wednesday


p/s : first time buat

not ready

assalammualaikum


Tahniah sape2 yang dah dapat sambung blaja mane2 toh. aku? aku ingat nak masuk KPTM. tapi course yang aku nak tak dapat. dan dapat course IT . aku memang minat IT . tapi setelah mendengar kata-kata dari tuan penasihat (abang2 aku , kawan2 , sedaremare) mereka cakap course IT nie sekarang dah susah nak dapat keje. sebab dah banyak budak2 graduated IT nie. 


So , aku pikir nak tukar course lah camtu. boleh je tukar. tapi kalau boleh nak KPTM Kuantan jugak. sebab member aku masuk sane jugakk. memang cun lah kan. tengok course yang ade macam tak sesuai dengan aku. civil eng. ade tapi aku punye fizik/kimia takat lulus je. die nak credit. cett ==" Then , kalau aku pegi KPTM , 2minggu je lagi nak masuk. hujung bulan nie. memang ape pon aku tak ready lah kan. 


Setelah berbincang bersame , aku bersetuju membuat permohonan baru yang akan keluar bulan 8 nanti. intake december. aku nak amek awam. lambat? takpe lah. InsyaAllah rezeki aku ade kat sane. doakan aku dapat poly nanti eh? Harap sangat dapat. Aminn~ 


So , sementare tunggu kemasukan poly nie. aku ingat nak buat lesen (damn! loser gile takde lesen lagi) pastu nak carik keje part time. :) 
ok ke takpe? haha


p/s : angah , sory dear tak dapat study sama kolej. aku harap kau faham. :(

Tuesday, June 14, 2011

twilight

assalammualaikum




sape minat gile cite Twilight? mesti jatuh cintaaa dengan Edward Cullen a.k.a Robert Pattinson kan?  








tapi setelah korang tengok pic atas nie
 mesti korang berbuluuuu je kann
this best broo
HAHA :D

Tuesday, June 7, 2011

I got an offer from UNISEL

assalammualaikum


Alhamdulillah harini dapat surat tawaran dari Universiti Industri Selangor. course Information Technology (IT) . aku memang minat course toh. tapi tak confirm lagi pergi ke tak. nak kene buat perbincangan dulu. bak kate si leha letak kat meje bulat pastu wat undian. haha Macam2 lah. tapi itu semua belum diconfirmkan lagi. ape2 pon , aku bersyukur sebab dapat tawaran dari UNISEL nie. :)










p/s : sape yang belum dapat mane2 toh. bersabaaarrr. InsyaAllah ade rezeki nanti. :)

untitled

assalammualaikum


harini saje nak share something. ok , try tengok 3 titik kat tengah2 kalimah Allah selame beberape saat. pastu , tengok kat dinding. (kelip2 sikit mate) InsyaAllah akan nampak keajaiban. :)  SubhanAllah




p/s : post nie diambil dari group smtpd. adik2 junior. :)

Sunday, June 5, 2011

wedding guru SYIMA

assalammualaikum

ramai kan orang kawen musim cuti skolah nie? adoyy. penat makcik terjah umah mereka. haha. padahal takde pon. pegi satu umah je. kat paroi , seremban. yang dekat2 tak pegi pon. motif : sedara yg kawen. sepupu abah. Abah cakap yang nie tak boleh tak pegi. kene pegi jugakk. sbb sedare. aku nak pegi umah jiran lame aku. nak tgk kakak toh kawen. tapi tak dapat pegi pon. sampai umah pon maghrib. aiyaakk. takpe lah takde rezeki kan. dah sume hebohh nak wat 4th june jugak kan. padan muke. haha


5th june plak cegu syima kawen. cegu chemistry aku. kalau dekat memang takde hal lah kan. tapi nie buat kat penang. fuhh. tapi kalau kami plan baek punye memang aku dah sampai penang menikmati kenyamanan pantai sane lah kan. tapi semalam baru lah si farahsakai nie bersuare cakap boleh sewe kete lah bagai. shish! syida plak awal2 lagi dah offer pegi dgn die. tapi mcm tak percaye plak kan. pastu abaikan macam toh je. ish! kan dah nyesal. tapi nyesal pon tak gune dah. (ayat sedapkan hati yg laraaaa) uwaaa D': 


ok. bende dah lepass kan. tak payah sedih2 pon. gembire lah cegu nak kawen dahh. :)  it's ok. kalau free boleh lepak2 dgn kakak. (see , tros jadi kakak ! haha) tapi tak nak ajak suami kakak. semaaakk. haha (jahat2) takde lah kalau boleh mesti lah nak ajak suami nye sekali. boleh 'gali' rahsie time mereke bercinte dulu. kalau korang nak tahu kann. (dah start bukak rahsie kakak) 

kakak tengah usha suami  die


dulu time kakak bercintacintun kan. kadang2 ade lah bunyi phone die. it's normal lah kan time tengah mngajar tibe2 phone guru berdering kan pastu guru pon pick up that call kan? tapi , kakak lain. die ade ringtone yang special = hot and cold - katy perry  . see! how sweet of her. then , lepas pick up call toh , kakak sengih senyum sengih senyum. kami memang concerned terhadap kakak. ade je yg akan jadi bahan lepas kelas. haha. 


kakak selalu bagi kami take 5 . time toh bdk2 nie memang pakat tido lah kan. tapi kami takkkk. kami borak2 dgn kakak. tanye macam2 soklan kat die. tapi 80% bukan pasal subject kami. tapi pasal personal die. see! kepoohh nye kami. sibookk je. tapi takde pon die mentioned pasal laki mase depan die time toh. haha. tak dapat derr dikk.


pastu , ntah sape bukak cite kakak ade scandle dengan abg muhd. PA sistem skola. haha. ntah pape je. maybe dorang cakap camtu sebab bile abg muhd lalu depan lab chemist je mesti die toleh belakang balik. hm. ntah lah. maybe die perasan kot yang kami pandang kereq cekereq kat die or die memang berniat mulie nak usha kakak. tapi memang aku reject lah dorang ade pape. sebab abg muhd ade motor je. mane sesuai dengan kakak. hebat kan aku pikir. :)

but one day toh , student die ternampak kakak kat luar. bukan keseorangan tapi berdue kat depan kedai K-MART. aiyaakkk kantoi sudehh. time toh bukan main hebat lah aku bahan kakak pasal pegi kedai K-MART toh. sume bende aku nak mentioned suruh beli kat K-MART. rilex je kakak layan aku. iloveyou lah kakak :)


tapi itu sume duluu. sekarang tak dapat lagi lah dikk. kakak nak kawen dahh. die ade gak bagi kad jemputan kat aku. tapi tak dapat gak den nak nolong ehh. aku dapat tunjukkan kat korang jea ok? ok jugak lah kan. 






nie kakak sent pakai email je. takde sape pon dibenarkan pegi wedding kakak (dengki) haha. hope majlis berjalan dgn lancar mengikut ape yang di plan & hopeee lagi kakak and suami bahagie selalu & dapat anak yang ramai. waahh! boleh bha kalo ko. haha ehh , aminnn dulu. :) 


p/s : kakak syima dah kawen , bile pulak cik jamaliah kite menyusul? haa! tunggu~ zasss~