Thursday, June 23, 2011

perangai bile berfacebook

assalammualaikum


ape perangai korang? ish2.
nie aku nak share sikit perangai2 bile berfb. 


1)King of like – Always like status, comment , photos and posts kita. Ha kalau satu hari takda nama dia like tak sah. Pasti korang ada kawan macam ni kan? Ataupun korang sendiri!
2)Wallers tegar - Tidak pandai menggunakan comment box. Menggunakan medium wall post sebgai tempat interaksi utama. Kita dapat lihat dia akan wall post bersama rakan2 dia. Dah macam twitter dah orang macam ni guna facebook.
3)Gila status – Ha dah nama pun gila kan? Sentiasa update status. Contoh 3 minit sekali status update. Sebenarnya pengguna seperti ini perlukan twitter. 3 minit satu update. Kalau setengah jam? Kalau 25/8 online?
4)Stalker rasmi – Menggunakan facebook sebgai medium rasmi utk stalk seseorang. Tidak banyak aktiviti di facebook. Hanya menghabiskan masa menghadap laptop dan STALK STALK STALK!
5)Promoter/sharer – Mempromosikan apa juga jenis link di facebook. Mungkin jugak antara churpers yang promote link dan seumpamanya.Dan jugak share video or apa2 juga maklumat.
act , aku pon ade je buat bende2 kat atas nie. cehh
p/s : copy from blogbiletergigithalia

3 comments:

atyn nayn said...

btol3! kalo ade button like. nak je tekan skrg. HAHA :p

MIMIAZMIDA :] said...

aku paling ta suke orang like status aku -.-

syahiraaghani said...

atyn ; haha , parahh nie. aishh.

mimi; dah taw toh. xnak like status ko lagi. haha