Sunday, June 5, 2011

wedding guru SYIMA

assalammualaikum

ramai kan orang kawen musim cuti skolah nie? adoyy. penat makcik terjah umah mereka. haha. padahal takde pon. pegi satu umah je. kat paroi , seremban. yang dekat2 tak pegi pon. motif : sedara yg kawen. sepupu abah. Abah cakap yang nie tak boleh tak pegi. kene pegi jugakk. sbb sedare. aku nak pegi umah jiran lame aku. nak tgk kakak toh kawen. tapi tak dapat pegi pon. sampai umah pon maghrib. aiyaakk. takpe lah takde rezeki kan. dah sume hebohh nak wat 4th june jugak kan. padan muke. haha


5th june plak cegu syima kawen. cegu chemistry aku. kalau dekat memang takde hal lah kan. tapi nie buat kat penang. fuhh. tapi kalau kami plan baek punye memang aku dah sampai penang menikmati kenyamanan pantai sane lah kan. tapi semalam baru lah si farahsakai nie bersuare cakap boleh sewe kete lah bagai. shish! syida plak awal2 lagi dah offer pegi dgn die. tapi mcm tak percaye plak kan. pastu abaikan macam toh je. ish! kan dah nyesal. tapi nyesal pon tak gune dah. (ayat sedapkan hati yg laraaaa) uwaaa D': 


ok. bende dah lepass kan. tak payah sedih2 pon. gembire lah cegu nak kawen dahh. :)  it's ok. kalau free boleh lepak2 dgn kakak. (see , tros jadi kakak ! haha) tapi tak nak ajak suami kakak. semaaakk. haha (jahat2) takde lah kalau boleh mesti lah nak ajak suami nye sekali. boleh 'gali' rahsie time mereke bercinte dulu. kalau korang nak tahu kann. (dah start bukak rahsie kakak) 

kakak tengah usha suami  die


dulu time kakak bercintacintun kan. kadang2 ade lah bunyi phone die. it's normal lah kan time tengah mngajar tibe2 phone guru berdering kan pastu guru pon pick up that call kan? tapi , kakak lain. die ade ringtone yang special = hot and cold - katy perry  . see! how sweet of her. then , lepas pick up call toh , kakak sengih senyum sengih senyum. kami memang concerned terhadap kakak. ade je yg akan jadi bahan lepas kelas. haha. 


kakak selalu bagi kami take 5 . time toh bdk2 nie memang pakat tido lah kan. tapi kami takkkk. kami borak2 dgn kakak. tanye macam2 soklan kat die. tapi 80% bukan pasal subject kami. tapi pasal personal die. see! kepoohh nye kami. sibookk je. tapi takde pon die mentioned pasal laki mase depan die time toh. haha. tak dapat derr dikk.


pastu , ntah sape bukak cite kakak ade scandle dengan abg muhd. PA sistem skola. haha. ntah pape je. maybe dorang cakap camtu sebab bile abg muhd lalu depan lab chemist je mesti die toleh belakang balik. hm. ntah lah. maybe die perasan kot yang kami pandang kereq cekereq kat die or die memang berniat mulie nak usha kakak. tapi memang aku reject lah dorang ade pape. sebab abg muhd ade motor je. mane sesuai dengan kakak. hebat kan aku pikir. :)

but one day toh , student die ternampak kakak kat luar. bukan keseorangan tapi berdue kat depan kedai K-MART. aiyaakkk kantoi sudehh. time toh bukan main hebat lah aku bahan kakak pasal pegi kedai K-MART toh. sume bende aku nak mentioned suruh beli kat K-MART. rilex je kakak layan aku. iloveyou lah kakak :)


tapi itu sume duluu. sekarang tak dapat lagi lah dikk. kakak nak kawen dahh. die ade gak bagi kad jemputan kat aku. tapi tak dapat gak den nak nolong ehh. aku dapat tunjukkan kat korang jea ok? ok jugak lah kan. 






nie kakak sent pakai email je. takde sape pon dibenarkan pegi wedding kakak (dengki) haha. hope majlis berjalan dgn lancar mengikut ape yang di plan & hopeee lagi kakak and suami bahagie selalu & dapat anak yang ramai. waahh! boleh bha kalo ko. haha ehh , aminnn dulu. :) 


p/s : kakak syima dah kawen , bile pulak cik jamaliah kite menyusul? haa! tunggu~ zasss~

2 comments:

hayatFARAH said...

hahaha..last mnt bwu t'pk la.. :(

syahiraaghani said...

ciss ciss. knape lah tak first mnt tpkir. haha