Thursday, July 28, 2011

bang bang boom

assalammualaikum ,

selalu menonton BBB ? jarang ?! tapi pernah lah kan ..  tak pernah ? ok . itu tipuu! ciss
ok . kalau korang tengok episod 27 july . nampak tak muke aku dalam toh? :)



aku tipuu! haha. aku tak masuk tv pon.
tapi aku nak cerite pasal segmen  B A N G G G !!
serious aku cakap , tak pernah aku tengok BBB sambil menangis. tapi segmen untuk episod nie aku menangis. hahaha . dah taw cerite pasal nak kenekan orang . tapi aku tetap nangis jugakk. sedihhh wooo :(
dorang BANG kan seramai 1500 student UM yang tengah orinted.



First dorang masuk , kene tunduk dan tangan cecah lantai . konon protokol lah kan.
pastu , ade sorang budak perempuan bersubahat jugak kenekan member member dia .
dia cakap kene berhenti setakat seminggu je sebab family orang susah . bapak dah takde . adik OKU . adik beradik 5orang .



then , dalang nye suruh student student lain nyanyi lagu Doa Perpisahan . ohh , lagi lah bertambah sedih.
pastu , dorang salam peluk semua. siap edar tabung untuk bagi sumbangan lah konon nye. puihh.
ntah kenape aku rase sedih plak tengok nie. rase macam betul betul je. =='

lastly datang lah nate nie . dan baru dorang taw yang dorang kene .. 


 B A N G G G ! 



p/s : tapi , kalau aku kat tempat dorang memang aku dah menyumpah seranah sume . habiskan air mate aku je . hahaha

Friday, July 22, 2011

mat bol

assalamualaikum ,

bol = bola

Kebanyakan player / peminat bola nie dalam kalangan kaum Adam je. tapi ade jugak kaum Hawa yang minat / bermain bola nie. takde lah tertumpu lelaki je ark ?!
baru baru nie team Japan menang dengan team mane aku tataw plak. sebab aku tak tengok pon game dorang. Hey , ok lah toh. bukan senang perempuan nak main bola. terkangkang kangkang kan. haha

Kalau setakat futsal toh takde hal lah. ramai je girls main. aku je yang looser tak pernah main lagi. kalau aku , jadi gol keeper je lah kan. hahaha . ade sape nak join aku ? kite buat team. fuyoo (angan angan)

Family gua memang minat game bola nie. (tetibe gune gua) tambah bersemangat nak tengok kalau team Malaysia / anak anak Nesmilan main. oh Hobin Jang Hobin ! memang bergema lah rumah dengan jeritan dan caci maki hamun kepada player / reff  . hahaha  Nasib lah kan kepada yang kene caci maki hamun toh. sorang cakap ' ehh , bodoh lah seman bin samut toh main. ' Hah , toh sorang yang cakap budush , kalau lebih 44 kali ?! tak ke memang budush player toh . toh lah tabiat rakyat Malaysia nie. tak habes habes nak caci maki orang. ce korang yang pegi main kat game toh. senang ke idok?!

Tapi kan gua tabik spriiinnnggg lah kat team Malaysia lawan dengan Chelsea malam tadi. 0-1 je derr. toh pon gol kontroversi. bagi jelah dorang sebijik. kalau tak nanti orang cakap Malaysia gune bomoh plak sebab Chelsea tak dapat sebijik pon gol. hahaha

Eh , aku still tak percaye kot. yelah , lawan dengan Chelsea kot. sebuah team gergasi plak. tapi hanya dapat menjaringkan 1gol je. member member lain dok belasah 4-0 , 6-3 , tapi ko dapat sebijik je. tahniah lah untuk skuad bimbingan Ong Kim Swee. gol keeper , Farizal Marlias hebakk . gol keeper Nesmilan eh ?

dah kawen ke belum eh? haha

Membazir je Chelsea beli si Torres dengan Lampard mahal mahal tapi ... ape pon tak boleh :)
Haritu tengok Malaysia vs Liverpool kat kampung , hah lagi lah kecoh . menjerit jerit. dah lah Maghrib. oh terok terok. tapi ok jugak lah kan dapat 3 gol. 2 dari Safee Sali . dari telur ayam . :)
Btw , good luck untuk skuad Harimau Malaya yang akan menentang Singapore nnt . sokongan padu dari aku dan family di rumah. hahaha


p/s : oh , aku peminat Man Utd :)

Tuesday, July 19, 2011

buruh binaan

assalamualaikum ,

lame aku tak update blog kan ? biaselah aku balik kampung. online pon kejapkejap je.
nak balik rumah pon berat . sebab sedaremare tak balik lagi. haha
tapi aku balik jugak ahad petang panas toh. tapah - tampin - melake - gemas. gerak pukul 5 petang dari tapah , 12 malam baru sampai rumah. lame tak?! huh.
aku dah sampai seremban pukul 7 lebih. ingat nak suruh abang aku naik bas je kat tampin. tapi , bas dah habes. nak amek teksi dorang caj RM60. gile mahal!
so , kami lah ngantor nye.  -.-

ok , jaoh dah lari topik asal nie. (kejor yob kejor)
buruh binaan?! apekehe nye.
ok , petang tadi tengah syok online tibetibe dengar bunyi kuat gile. ingat kan ade kerete rempuh dapur rumah aku . ruperupe nye ....

TILES DINDING RUNTUH !

act , aku dah lame tengok bende toh dah makin merenggang dengan dinding . dalam 2cm - 3cm .
tapi , aku biorkan je. haha. sekarang baru mendapat kan! tingkap pecah sekeping. nasib baik takde sape dok dapur time toh.
yang aku pelik nye , kenape boleh runtuh plak? kenape tak lekat? adakah kekurangan air time dorang buat toh? damn !
padahal , bukan nye orang lain pon yang buat rumah aku nie. member abang aku yang buat. abang aku pernah keje dengan dorang dulu. toh amek dorang buatkan. ingat boleh lah buat hebakk hebakk . tapi hampeh ! ntah ape ape lah dorang buat. nak duit je ! dinding rumah aku banyak yang retak retak. siot betul. padahal baru tahun lepas kot buat. memang aku nak sound je dorang lepas nie. tengok lah nanti. =.='


p/s : kene selalu perhatikan dorang buat. sebabnye dulu time dorang buat , kami kat PD. so , jaoh nak perhatikan selalu. huh

Friday, July 15, 2011

deghoyan

oh kome , deghoyan doh berbunge .
moh kite pinang anok dare.
anok dare , anok dare kote.
teman jumpe di Padang Tenggale.


assalammualaikum , 

teringat bait bait lagu dari Mr Os - Durian Dah Berbunga
bermotifkan abah beli durian macam semua balik rumah . padahal tinggal 2beranak je. 
bermule dengan Bismillah  , aku dengan tidak serbe salah nye meng - NGAPP durian tersebut.
sambil kaki goyang goyang tengok tv , seulas demi seulas aku makan. 
tahu tahu je dah habes. fuhhh , terase macam banyak je aku makan.
tambahan pulak , incik abah telah mengupas nye terlebih dahulu untuk memudahkan aku makan. :)
memang syiokkk.

tapi , aku dihalang dengan sedu sedan. arghh! annoying gile. 
takpe dengan gagah nye makan lagi. haha

disudahi dengan Alhamdulillah , aku kenyang dan disusuli dengan sendawa bau durian. perghhh! mengancamm wookk. haha



p/s : sape yang tak makan durian toh memang rugi lah weyhh! raja buah nie. dapat musang king pon sodapp. :D  


(ohh , balik tapah lagi harini , yeahh! )

Sunday, July 10, 2011

google +

assalamualaikum , 


terbaru dari ladang. google plus.
dengar cite best bende alah nie.
tapi belum di bukak pada umum. 
kalau nak sign up kene ade yang invited korang.


tadi andysahlam ade offer nak invited sape nak google + nie.
so , aku pon bagi lah email aku. 
1st , gmail aku kate nye tak dapat detect. ok bagi email yahoo.
yeyy , dah dapat invited dari dia. try nak sign up. 
tapi ,  




argh ! jilake ape umur tak cukup lagi. ciss
18 ke atas je boleh?! erghhh. buat penat je aku bersusah payah nak dapatkan nye.  damn =='

Friday, July 8, 2011

birthday Nab

assalamualaikum

happy birthday to you , 
happy birthday to you , 
happy birthday to Nab !
happy birthday to you.

hope kau panjang umur dan di murahkan rezeki
hope all what you archive comes true.

tak kenal Nab? ciss

nie ade gambar dia.




saje aku masuk kan pic dia yang lame.

nampak tak permainan aku kat situ?
haha :D

oh , dia same kelas dengan aku kat teknik PD. 
dia TAK MEMILIH KAWAN. haha
(motif aku bold kan ayat toh? *err )

act , name dia farah nabilah , saje panggil nab.
nasib baik bukan noob. haha :D

Tuesday, July 5, 2011

kanak-kanak

assalamualaikum , 


(lame pikir nak starting dengan ape nie) 
.... sepatutnye kami balik sabtu , tapi terpakse tunde hari ahad. 
mengapakah? ok . sebelum balik toh macam biase lah pegi kubur dulu pastu singgah rumah makcik aku kejap. tapi , kami dapat call yang mengatakan anak sepupu aku meninggal. Seri ape ntah name nye. terkejut gile lah kiteorang. yelahh , budak toh baru 1tahun6bulan. rupenye lemas.


terus gerak pegi rumah makcik aku. tapi di bawak ke hospital tapah. yang ade jiran-jiran nye je. kami ingat lemas dalam kolam ikan depan rumah dia. rupe-rupenye lemas dalam tong air. bagaimanakah?


opah nye memang tadah air hujan dalam tong toh. (tong sampah hitam) arwah nie plak memang selalu main air kat situ. selalu nye air penuh. tapi haritu , air nye tinggal setengah. so , arwah nie cube nak capai untuk main air toh. tapi terus terpelangkup masuk dalam toh. kaki kat atas. terus lemas. opah nye memasak kat dapur. bile dipanggil cucunye toh tak menyahut. terus keluar carik dan nampak dia dah lemas.


kalau mengikut lojik akal lah kan. tong toh sepatutnye jatuh. tambahan plak badan nye besar. tapi , takde plak jatuh. hmm. memang dah ajal nye kan.


paling sedih dah tentu maknye. dah lah anak sorang. nasib baik tak rebah. fuhh. insyaAllah ade hikmah disebalik semua nie. kene banyak bersabar dan redha. :)


Sofia , anak sepupu aku jugak. umur 1tahun 7bulan kot. dia nie nampak je baik. tapi gangster gile. tapi , bile kite cakap " cantiknye diaaa" hah! mule lah tersipu-sipu malu. perasann gile. walaupun kite puji tak ikhlas. :D


lagi satu perangai nye , dia suke mengadu kat orang. tak kesah lah dia kenal ke tak orang toh. memang tak taw malu punye budak. sambil mengadu toh buat muke nak nages cakap orang lain buat. padahal tak buat ape-ape pon. AUTAAA JE LEBIH ! 


one more , bile dia peluk orang. cakap lame tak jumpe. mesti dia akan peluk kuat-kuat pastu tepuk-tepuk belakang badan orang toh. haha. berlakonnnn! 


gambar dia aku takde plak. nanti kalau aku balik kampung lagi . aku snap pic dia. :)

Monday, July 4, 2011

kskb , ulu kinta perak

assalamualaikum , 


lame menyepi nie. *err , yeke? haha (bajet macam ade orang bace blog nie je)
orait , aku baru je sampai rumah petang ahad nie dari tapah , perak.
seronok dapat balik kampung. pegi hantar sepupu kat kolej sains kesihatan bersekutu , ulu kinta. 




nie kolej baru sangat-sangat . itu pon baru 80% siap. JKR baru bagi separuh. dengan rumah indon tak bukak lagi. memang tak siap lagi lah. tapi cantik lah kan. kolej baru. besar . nanti dorang sume convo kat sini. :)



tapi , nak carik bilik nye . perghh. berpusing-pusing. banyak gile. penat carik. 1bilik 2orang. 4orang 1toilet. toilet nye kire macam dalam bilik lah. sioott je kan. fuhh. tapi memang dorang patut lah buat macam tuh , sebab budak yang training doctor pon kat sini. sepupu aku amek M.A (medical assistant)


dewan
tapi dorang punye management sangaaatt lembab. lame gile tunggu nak dapatkan barang-barang nye. shish! =='


btw , good luck abang syukri . hope dapat grad nanti. :)

Friday, July 1, 2011

tapah road

assalamualaikum , 



aku dah sampai kat kampung aku , pukul >8 tadi sampai . 
seronokk. dapat balik kampung. siap dapat online lame-lame lagi.
kalau semua balik , memang tak dapat lah kan update entry baru nie.
heboh semua nak online lah , main game lah , tengok movie lah , carik kereta lah and pelbagai lagi. masing-masing bawak laptop beserta broadband. tapi itu pon tak cukup. erghh =='

tapi aku lupe nak bawak baju melayu uncle aku. damn!
asyik lupe je. bulan depan aku bawak lah. kene letak note BESAR-BESAR kat depan pintu nie. haha

16 july balik lagi , ade kenduri arwah. :)


p/s : besok baru gerak ipoh , nak ngantor ke hosp. bahagie :)