Tuesday, July 19, 2011

buruh binaan

assalamualaikum ,

lame aku tak update blog kan ? biaselah aku balik kampung. online pon kejapkejap je.
nak balik rumah pon berat . sebab sedaremare tak balik lagi. haha
tapi aku balik jugak ahad petang panas toh. tapah - tampin - melake - gemas. gerak pukul 5 petang dari tapah , 12 malam baru sampai rumah. lame tak?! huh.
aku dah sampai seremban pukul 7 lebih. ingat nak suruh abang aku naik bas je kat tampin. tapi , bas dah habes. nak amek teksi dorang caj RM60. gile mahal!
so , kami lah ngantor nye.  -.-

ok , jaoh dah lari topik asal nie. (kejor yob kejor)
buruh binaan?! apekehe nye.
ok , petang tadi tengah syok online tibetibe dengar bunyi kuat gile. ingat kan ade kerete rempuh dapur rumah aku . ruperupe nye ....

TILES DINDING RUNTUH !

act , aku dah lame tengok bende toh dah makin merenggang dengan dinding . dalam 2cm - 3cm .
tapi , aku biorkan je. haha. sekarang baru mendapat kan! tingkap pecah sekeping. nasib baik takde sape dok dapur time toh.
yang aku pelik nye , kenape boleh runtuh plak? kenape tak lekat? adakah kekurangan air time dorang buat toh? damn !
padahal , bukan nye orang lain pon yang buat rumah aku nie. member abang aku yang buat. abang aku pernah keje dengan dorang dulu. toh amek dorang buatkan. ingat boleh lah buat hebakk hebakk . tapi hampeh ! ntah ape ape lah dorang buat. nak duit je ! dinding rumah aku banyak yang retak retak. siot betul. padahal baru tahun lepas kot buat. memang aku nak sound je dorang lepas nie. tengok lah nanti. =.='


p/s : kene selalu perhatikan dorang buat. sebabnye dulu time dorang buat , kami kat PD. so , jaoh nak perhatikan selalu. huh

3 comments:

hayatFARAH said...

hahaha..saman jew mmbe abg ko uh!!

syahiraaghani said...

haha. suke2 ko je nak saman. :)

hayatFARAH said...

haha :D