Friday, July 22, 2011

mat bol

assalamualaikum ,

bol = bola

Kebanyakan player / peminat bola nie dalam kalangan kaum Adam je. tapi ade jugak kaum Hawa yang minat / bermain bola nie. takde lah tertumpu lelaki je ark ?!
baru baru nie team Japan menang dengan team mane aku tataw plak. sebab aku tak tengok pon game dorang. Hey , ok lah toh. bukan senang perempuan nak main bola. terkangkang kangkang kan. haha

Kalau setakat futsal toh takde hal lah. ramai je girls main. aku je yang looser tak pernah main lagi. kalau aku , jadi gol keeper je lah kan. hahaha . ade sape nak join aku ? kite buat team. fuyoo (angan angan)

Family gua memang minat game bola nie. (tetibe gune gua) tambah bersemangat nak tengok kalau team Malaysia / anak anak Nesmilan main. oh Hobin Jang Hobin ! memang bergema lah rumah dengan jeritan dan caci maki hamun kepada player / reff  . hahaha  Nasib lah kan kepada yang kene caci maki hamun toh. sorang cakap ' ehh , bodoh lah seman bin samut toh main. ' Hah , toh sorang yang cakap budush , kalau lebih 44 kali ?! tak ke memang budush player toh . toh lah tabiat rakyat Malaysia nie. tak habes habes nak caci maki orang. ce korang yang pegi main kat game toh. senang ke idok?!

Tapi kan gua tabik spriiinnnggg lah kat team Malaysia lawan dengan Chelsea malam tadi. 0-1 je derr. toh pon gol kontroversi. bagi jelah dorang sebijik. kalau tak nanti orang cakap Malaysia gune bomoh plak sebab Chelsea tak dapat sebijik pon gol. hahaha

Eh , aku still tak percaye kot. yelah , lawan dengan Chelsea kot. sebuah team gergasi plak. tapi hanya dapat menjaringkan 1gol je. member member lain dok belasah 4-0 , 6-3 , tapi ko dapat sebijik je. tahniah lah untuk skuad bimbingan Ong Kim Swee. gol keeper , Farizal Marlias hebakk . gol keeper Nesmilan eh ?

dah kawen ke belum eh? haha

Membazir je Chelsea beli si Torres dengan Lampard mahal mahal tapi ... ape pon tak boleh :)
Haritu tengok Malaysia vs Liverpool kat kampung , hah lagi lah kecoh . menjerit jerit. dah lah Maghrib. oh terok terok. tapi ok jugak lah kan dapat 3 gol. 2 dari Safee Sali . dari telur ayam . :)
Btw , good luck untuk skuad Harimau Malaya yang akan menentang Singapore nnt . sokongan padu dari aku dan family di rumah. hahaha


p/s : oh , aku peminat Man Utd :)

6 comments:

hayatFARAH said...

MALAYSIA boleh!!! <3

syahiraaghani said...

mlm nie jgn lupe tgk.

from : stadium jln besar , singapore.

Ratu Tak Cantik said...

kita minat HARIMAU MALAYA...bila malaysia main je baru tengok, team len men x tengok :p

syahiraaghani said...

ratu rak cantik ; wahh , bgoslah support Malaysia!

ayanuts said...

he..he..kalo tgk bola mmg xsah kalo xjerit2

syahiraaghani said...

ayanuts ; yeah! mcm kite coach dorg plak kan. hehe