Monday, September 26, 2011

Penyelamat Bumi

Assalamualaikum ,

Terase begitu lame tidak menghupdate blog usang nie. kekok . *Amboihh

pelbagai cerita ingin dikongsi bersama dengan pembaca yang dihormati sekalian. akan saya usahakan dari semasa ke semasa.

(jadda ape introduction macam nie hahaha)

Teringat hari hari yang lepas , aku seperti biase mengikuti kelas memandu di pagi hari. sedang aku duduk dipenjuru datang sebuah kereta. yang dipandu oleh seorang makcik yang masih sedang belajar memandu seperti aku bersama seorang guru lelaki disebelahnye.

Dan makcik itu sudah habis belajar kereta untuk hari itu. memberhentikan kenderaan ditepi jalan.

Cikgu lelaki toh keluar dari kereta dan pergi ke sebuah kereta lain. tibe tibe lagu terpasang dalam kereta toh yang sebelum ini sunyi sepi. kemudian dia kembali semula ke kereta tersebut , tapi tidak duduk di tempat pemandu. dia duduk di tempat penumpang. dan membawa kereta seperti biasa.

Semua terpakuu! aku dah gelak gelak sambil berkata 'ohh sioott gilee! '
laju plak toh dia bawak. hahaha

SEMALAM punya cerita , aku 'shif' malam , dan seharusnya bangun lambat kemainn. tengah seronok layan mimpi ke alam fantasi , aku dikejutkan dengan orang dok borak borak dari ruang tamu bawak ke dapur. ye ade orang datang rumah aku. tapi aku masih dalam bilik baju tido dengan tak mandi lagi.

ohh damnn! macam mane aku nak keluar nie. comfirm dorang dok usha sambil berfikiran negatif pada aku. aku dapat idea , terus capai towel dan berlari kemain laju ke bilik air. begitu juge sebaliknye. hahaha

terus buat muke tak malu bersalaman bersama tetamu yang hadir. tapi dorang tak mentioned pon aku kemana. oh baru perasan abang aku pon ade balik bersama tunangnye.

dah bagi layanan yang cukup memuaskan , mereka pon berangkat pulang. tunang abangkuh tanye 'adik dok dalam bilik ke tadi? ' 'ha ah' 'patot senyap je rumah' 'tido dalam bilik tadi muahahaha' 'siot! '

dan HARINI aku tak dapat tido dari semalam. kaki aku sakit sengal sengal ubi di pagi hari sambil di ikuti dengan pencemaran bunyi dari jiran jiran tetangge dok menyediakan breakfast kejut laki/bini pegi keje anak anak pegi sekolah bas hon hon depan rumah dan indon yang tengah menyiapkan rumah jiran di belakang rumah. tak kurang juge dengan pakcik pakai motor besar sedang memanaskan enjin motor. Damn!!

sangat menganggu aku nak tido semua toh. jadi aku memang memerlukan si penyelamat bumi. BoBoiBoyy~


Terbaekk~
cepat betul terpengaruh aku nie. shish!
p/s : harini member aku test JPJ , harap lulus lah. dah banyak tips aku bagi kat dia. antarenye , kenyit mate kat encik JPJ toh. hahaha

Saturday, September 17, 2011

Happy 2nd Anniversary *entry khas*

Assalamualaikum ,



(background music)

*aku single woi , nie anniversary dengan kakak angkat*


Meh kite refresh kembali kisah kisah dulu

*POMMM*   kembali tahun 2009

(konon konon lah pinjam doremon punye mesin masa)


tempat : hostel smtpd

aku masih junior. ya junior yang perlu menghormati senior nye. junior yang perlu bangun awal pagi untuk turun ke surau. junior yang perlu makan dibahagian belakang dalam Dewan Makan. junior yang tidak boleh naik blok senior. junior yang perlu turun riadah. oh pelbagai lagi rules merepek.

dorm aku (Maju) agak rapat dengan dorm senior (Mutiara)
kadang kadang dorang lepak kat dorm aku. dan ya , aku agak friendly.
lame lame rapat dengan sorang kakak nie.

ntah kenape satu haritu kakak toh tak tegur aku pon.
aku dah pelik , aku ade buat salah ke kat dia. ya aku cuak , sebab aku junior. takut dorang tarik aku.
(dulu memang senior takut takut kan junior macam toh)

aku belikan dia air kotak laici. wahh , kemain seronok dia dapat air kotak toh. lepastu kami semakin rapat :) Alhamdulillah

dalam dorm aku selalu kene bahan dengan budak budak dorm. *menganjing*
'Untunglah ade kakak sayang' 'Pegilah lepak dengan kakak sayang toh' dan macam macam lagi .
kadang kadang aku tension jugak dengan dorang. tapi aku rilex jelah.

18 sept 2009 aku di approch. (kemain kau di approch bagai) 
aku tak bagi jawapan time toh , tapi malam toh baru aku bagi jawapan. (eh yeke , lupe)
aku pikir mase depan toh sebab lambat bagi jawapan. muahahaha

at last , aku accept jugak. *wink wink*
tapi kat hostel wat biasa je. jage hati orang lain. nanti orang lain cakap macam aku sorang je plak ade kakak angkat khennn.

*blank*







kakak dorm aku dulu pernah cakap. korang kalo berangkat angkat nie kejap je. tak lame pastu mesti lost contact. aku buktikan kami tak macam toh. Alhamdulillah dah 2 tahun aku menceburi bidang nie. *ehh*
harap hubungan nie akan kekal hingge ke akhir hayat. Amin..

HAPPY 2nd ANNIVERSARY , KAKAK 
I LOVE YOU !

Nursyahira Abd Ghani
&
Norshafrina Mohd Zambri

thanx a lot for being my sister. you are the best and the awesooommee sister in the worldd !!
i miss you kakak :(

p/s : bersamalah dengan seseorang yang benar-benar tahu apa yang mereka ada ketika mereka bersama anda, bukan seseorang yang akan menyedari keistimewaan apabila mereka kehilangan anda :)

Wednesday, September 14, 2011

#13 Rabu Kedu


gelagat si kecik Nur Faqiha 
suke betul buat muke gatai toh .

hoh 

Sunday, September 11, 2011

MAN UTD hebakk kemain





FULL TIME: Bolton (0) vs (5) MANCHESTER UNITED




score by :  Chicharito 4',58' / Wayne Rooney 20', 25', 68' 








Next week : Man Utd vs Chelsea






p/s : eh Negeri Sembilan pon (5) vs (0) Sime Darby . nampak sangat kehebatan nye same macam Man Utd. *errr*  

Wednesday, September 7, 2011

#12 Rabu Kedu



*haruslah masih mood rayaaa !!

Left Key Inside

Assalamualaikum ,

Lame kan aku tak update blog. hahaha. haruslah buzy memanjang raye nie.
ok entry nie taknak cite pasal raye. toh entry lain lah aku update nanti.

left key inside? apekahh?
kunci kete tertinggal dalam kete. damn

nie semalam punye cite , baru nak update harini.

act , aku nak amek barang dalam kete sebab baru balik kampung kan. so , masih ade lagi barang yang tercicir dalam toh. aku lock yang tekan kat tepi pintu toh je. dengan gagah perkasa nye aku tutup pintu. then , tercari-cari mane kunci kete. ohh masih ade di dalam. aku dah gelabahh. masuk rumah carik dalam laci kot kot ade kunci spare.

abah balik , terus tanye mana kunci spare. dia cakap ade dalam beg kecik toh. ohh yaa, beg toh masih ade dalam kete. belum dikeluarkan lagi. hah amek kau. dengan kunci spare sekali ade dalam kete toh. grrr

aku terus bukak google carik macam mane nak unlock kete. ade sorang cikgu nie dia bukak pakai hanger. pakai pembaris pon hadoo. ok  nak jolok celah mane plak kan. aku bukak youtube plak. belajar dari sane. *time emergency je boleh wat. jangan dok curi kete orang plak


ade yang bukak gune phone pon hadoo. fuyoo

aku try lah bukak gune hanger , semangat wajaa nak buat. damnnn! susah kot. try gune pembaris besi plak , pon samee. tak dapat. ingat nak pecahkan je tingkap toh. grr

petang toh , abah dah call cine nie nak soh bukak kan. tapi abah try dulu gune kunci kete lame. toyota. dan dan boleh plak. hahaha. macam mane kunci kete proton dengan toyota boleh same. pape pon Alhamdulillah dapat jugak bukak. :)


moral of the story : janganlah tingalkan kunci kete dalam toh. sekarang kalau nak tutup kete , pastikan kunci ade dalam tangan. taubatt dah taknak buat lagi. hahahaha