Wednesday, September 7, 2011

Left Key Inside

Assalamualaikum ,

Lame kan aku tak update blog. hahaha. haruslah buzy memanjang raye nie.
ok entry nie taknak cite pasal raye. toh entry lain lah aku update nanti.

left key inside? apekahh?
kunci kete tertinggal dalam kete. damn

nie semalam punye cite , baru nak update harini.

act , aku nak amek barang dalam kete sebab baru balik kampung kan. so , masih ade lagi barang yang tercicir dalam toh. aku lock yang tekan kat tepi pintu toh je. dengan gagah perkasa nye aku tutup pintu. then , tercari-cari mane kunci kete. ohh masih ade di dalam. aku dah gelabahh. masuk rumah carik dalam laci kot kot ade kunci spare.

abah balik , terus tanye mana kunci spare. dia cakap ade dalam beg kecik toh. ohh yaa, beg toh masih ade dalam kete. belum dikeluarkan lagi. hah amek kau. dengan kunci spare sekali ade dalam kete toh. grrr

aku terus bukak google carik macam mane nak unlock kete. ade sorang cikgu nie dia bukak pakai hanger. pakai pembaris pon hadoo. ok  nak jolok celah mane plak kan. aku bukak youtube plak. belajar dari sane. *time emergency je boleh wat. jangan dok curi kete orang plak


ade yang bukak gune phone pon hadoo. fuyoo

aku try lah bukak gune hanger , semangat wajaa nak buat. damnnn! susah kot. try gune pembaris besi plak , pon samee. tak dapat. ingat nak pecahkan je tingkap toh. grr

petang toh , abah dah call cine nie nak soh bukak kan. tapi abah try dulu gune kunci kete lame. toyota. dan dan boleh plak. hahaha. macam mane kunci kete proton dengan toyota boleh same. pape pon Alhamdulillah dapat jugak bukak. :)


moral of the story : janganlah tingalkan kunci kete dalam toh. sekarang kalau nak tutup kete , pastikan kunci ade dalam tangan. taubatt dah taknak buat lagi. hahahaha

No comments: