Sunday, October 30, 2011

Hobin Jang Hobin

Assalamualaikum ,

malas nak cakap banyak ,
semua dah tahu NEGERI SEMBILAN 
menang Piala Malaysia 2011



tahniah untuk pasukan Negeri Sembilan 
tak sia sia 3 kali berturut turut masuk final 

kpd skuad Peteh Ganu Peteh , 
lain kali jangan cakap besar


kan penyu dah menangis. hahaha

lagu untuk fans Terengganu



kahkahkah 

Wednesday, October 26, 2011

campur baur

Assalamualaikum ,

harini 26 oct.
cukup 3tahun mama meninggal. rase macam baru semalam aku mandikan dan tulis kalimah ALLAH atas dahi arwah. teringat kata - kata arwah mama sebelum dia temui ajal ,

aku baru balik dari cc , apply masuk teknik. aku pilih teknik PD. sebab dekat dengan rumah.
arwah cakap kenape pilih teknik PD , bukan ade sesape pon kat sini. aku pelik je dan terus cakap takpe lah. dekat dengan rumah. senang nak balik.

2008 . last beraye bersama


serius sebelum nie aku memang jahil , solat tak pernah nye nak cukup 5 waktu sehari semalam ,
arwah sempat pesan kat aku , kalau dia dah takde nanti takde sorang pon anak2 nak mendoakan dia.
dulu aku amek toh sebagai gurauan. jadda ape aku nie.

baru sekarang aku faham ape maksud dia cakap macam toh.
insyaAllah aku akan sentiasa berdoa untuk kesejahteraan mama.

semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan org2 yang beriman. serta dibukakan pintu syurga untuk nya dan diperluaskan kubur nya. amin

AL - FATIHAH

*aku taknak taip banyak2 , kang banjir lapppy nie*

oh ya , Alhamdulillah aku dapat tawaran ke politeknik. course kejuteraan awam. tapiii dapat poly kat PD. padan muke aku , dulu berharap sangat tak dapat poly PD nie.



p/s : aku dah cakap taknak cite panjang2.*lapairmate* semoga aku tabah dan kuat hadapi segala cabaran.

Saturday, October 22, 2011

Ngeriii Youu

Assalamualaikum ,

Malas nak merepek dalam permulaan perenggan. haha

hah ape yang ngeri sangat toh dik oii ?
nie ahkak nak cite nie. *kemain macam gosip plak kheenn*

ok aku baru pindah rumah. err baru ke? dah nak 11 bulan aku dok sini. and yes aku tak taw lagi perangai orang sini macam mane. kenape aku cakap camtu?

sebab rumah aku dan jiran jiran lain , habis dibaling batu sebelum nie dan sekarang. ade yang sampai pecah cermin kereta dan cermin tingkap rumah. akibat dibaling batu toh. tapi tak taw sape yang membuat nye. dorang selalu buat dalam pukul 7 lebih macam toh. bile kite tengok kat luar, non hadoo. magic!

aku duduk dengan abah je. dan selalu nye abah pergi surau maghrib-isyak. and yess aku duduk sorang sorang waktu sebegitu. dorang pernah jugak ketuk pintu belakang rumah aku dan ketuk tingkap jugak.

seharusnye lah aku terkejut dan takut. dah lah aku dok sorang sorang. damn

ade satu haritu , aku mandi. tengah syok mandi tetibe ade orang ketuk tingkap toilet aku. terus aku jerit 'WOI !' dari dalam toilet. bodoh gile lah. aku terus keluar toilet. takut jugak kot kot dorang dok record kan. hahaha

jiran aku pon ade kes yang same macam aku. dia tengah mandi tetibe ade orang masukkan batu dalam toilet dia. nampak wei tangan dia. ish . sekarang saya dah tak mandi malam. petang dah siap siap mandi. takot bende toh berulang.

dan latest . rumah aku jadi mangsa. dan aku keseorangan lagi kat umah. malam rabu lepas. dalam pukul 8.15 camtu , aku terdengar tingkap belakang bunyi orang nak bukak. terus aku tengak dan nampak tangan orang dok try nak bukak tingkap toh. aku terus jerit dan dia pon keluarkan tangan dia. tak sempat aku nak hiris tangan dia or kepit tangan dia kat tingkap toh. pastu aku amek pisau dan asah kat tepi tingkap toh. konon nak wat dia takut lah. tengah aku get ready kalau kalau dia wat lagi tetibe ade plak orang baling batu kat depan. urghh ! tension aku.

2 3 hari nie takde plak ape ape berlaku. maybe sebab hujan lebat. tak kan dia gigih plak nak wat sambil berpayung / pakai baju hujan kan. hahaha

dan sekarang semua jiran jiran aku lebih berhati hati. bukak lampu belakang. sebab belakang nie gelap. tapi aku rase nie keje budak budak nakal lah. bukan nye orang dewase.

tapi kalau dapat tangkap sape punye keje nie memang aku sekeh sekeh kepale dorang. sape yang dah sunat toh , aku sunat kan lagi sekali.

harap bende nie tak kan berterusan lah. takut waa dok umah derr. nie aku ade boleh lah tengok tengok jugak. nanti kalau aku dah masuk belajar? hah. makin teruk plak.

oh dulu ade gak kes pecah masuk rumah nie. tapi dorang tak amek ape ape. dorang just bukak pintu rumah then blah. dorang tak kopak tapi wat rumah toh macam tuan rumah yang bukak. hurm aku rase dorang nak tunjuk hebat je kot. bukan niat nak mencuri.

ok lah toh je aku nak share. pesanan penaja : kunci lah rumah toh , tak kire lah korang ade kat rumah ke keluar rumah ke. tolong lah kunci. kite tak taw ape yang bakal berlaku kan. sediakan payung sebelum hujan sebab sekarang nie hari hari hujan kan. jangan main hujan. nanti demam pulak. :)

pic takde kene mengene
(mase raye ke3. perak - pahang
berhenti kat genting sempah)

Tuesday, October 4, 2011

Emm Dapp !

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semuaa ,

(rajin dah bagun pagi pagi)


tadi mimpi makanan kat kantin sekolah dulu.
list kuih muih terbaekk

1. Popia Goreng


fuhh sedap hokee. tambah plak dengan sos dia toh. 
letak banyak banyak
*telan air liur*

2. Karipap


ni bukan karipap karipap cinta eh
karipap nie pon sedap apabila dimakan dengan sos popia tadi
arghhh! sedaapp

3. Donut


donut menjadi pilihan hati apabila ia panas dan gebu !
dan lembut

4. Pau Sambal Goreng / Burger Malaysia


ponn sodaapp


Hah cukup cukup lah toh 4jenis je. kang habis blog aku dengan air liur korang meleleh. haha
serius tadi bangon dari tadi rase tengah makan kuih muih nie. ish!



p/s : pic aku cilok dari google