Saturday, October 22, 2011

Ngeriii Youu

Assalamualaikum ,

Malas nak merepek dalam permulaan perenggan. haha

hah ape yang ngeri sangat toh dik oii ?
nie ahkak nak cite nie. *kemain macam gosip plak kheenn*

ok aku baru pindah rumah. err baru ke? dah nak 11 bulan aku dok sini. and yes aku tak taw lagi perangai orang sini macam mane. kenape aku cakap camtu?

sebab rumah aku dan jiran jiran lain , habis dibaling batu sebelum nie dan sekarang. ade yang sampai pecah cermin kereta dan cermin tingkap rumah. akibat dibaling batu toh. tapi tak taw sape yang membuat nye. dorang selalu buat dalam pukul 7 lebih macam toh. bile kite tengok kat luar, non hadoo. magic!

aku duduk dengan abah je. dan selalu nye abah pergi surau maghrib-isyak. and yess aku duduk sorang sorang waktu sebegitu. dorang pernah jugak ketuk pintu belakang rumah aku dan ketuk tingkap jugak.

seharusnye lah aku terkejut dan takut. dah lah aku dok sorang sorang. damn

ade satu haritu , aku mandi. tengah syok mandi tetibe ade orang ketuk tingkap toilet aku. terus aku jerit 'WOI !' dari dalam toilet. bodoh gile lah. aku terus keluar toilet. takut jugak kot kot dorang dok record kan. hahaha

jiran aku pon ade kes yang same macam aku. dia tengah mandi tetibe ade orang masukkan batu dalam toilet dia. nampak wei tangan dia. ish . sekarang saya dah tak mandi malam. petang dah siap siap mandi. takot bende toh berulang.

dan latest . rumah aku jadi mangsa. dan aku keseorangan lagi kat umah. malam rabu lepas. dalam pukul 8.15 camtu , aku terdengar tingkap belakang bunyi orang nak bukak. terus aku tengak dan nampak tangan orang dok try nak bukak tingkap toh. aku terus jerit dan dia pon keluarkan tangan dia. tak sempat aku nak hiris tangan dia or kepit tangan dia kat tingkap toh. pastu aku amek pisau dan asah kat tepi tingkap toh. konon nak wat dia takut lah. tengah aku get ready kalau kalau dia wat lagi tetibe ade plak orang baling batu kat depan. urghh ! tension aku.

2 3 hari nie takde plak ape ape berlaku. maybe sebab hujan lebat. tak kan dia gigih plak nak wat sambil berpayung / pakai baju hujan kan. hahaha

dan sekarang semua jiran jiran aku lebih berhati hati. bukak lampu belakang. sebab belakang nie gelap. tapi aku rase nie keje budak budak nakal lah. bukan nye orang dewase.

tapi kalau dapat tangkap sape punye keje nie memang aku sekeh sekeh kepale dorang. sape yang dah sunat toh , aku sunat kan lagi sekali.

harap bende nie tak kan berterusan lah. takut waa dok umah derr. nie aku ade boleh lah tengok tengok jugak. nanti kalau aku dah masuk belajar? hah. makin teruk plak.

oh dulu ade gak kes pecah masuk rumah nie. tapi dorang tak amek ape ape. dorang just bukak pintu rumah then blah. dorang tak kopak tapi wat rumah toh macam tuan rumah yang bukak. hurm aku rase dorang nak tunjuk hebat je kot. bukan niat nak mencuri.

ok lah toh je aku nak share. pesanan penaja : kunci lah rumah toh , tak kire lah korang ade kat rumah ke keluar rumah ke. tolong lah kunci. kite tak taw ape yang bakal berlaku kan. sediakan payung sebelum hujan sebab sekarang nie hari hari hujan kan. jangan main hujan. nanti demam pulak. :)

pic takde kene mengene
(mase raye ke3. perak - pahang
berhenti kat genting sempah)

4 comments:

chiah_ismile said...

eee...menakotkan la klw g2..hati2...sedia kayu kt tepi pintu..snang nk capai klw ade yg trypecah msuk

syahiraaghani said...

ahaa. tapi 4 5 hari kebelekngn nie xde plak dy wat pape.

langkah berjage2 sgt perlu dipertingkatkan. huh

RJ Beena said...

jenjalan pagi disini :)

atyn nayn said...

ciss! org gomeh cm gitu gupe ea. hati2 dok uma tuh. huhu