Sunday, November 27, 2011

Bagaikan Bidadari

Assalamualaikum ,

*ini entry sumbat*

22 Nov
Alhamdulillah aku dah 18 tahun. syukur masih lagi bernafas dalam dunia nie.
syukur kesihatan aku baik. syukur aku dapat sambung belajar.
syukur ya Allah. oh thank you pada semua yang wish via fb or via text.
-spt biase abah tak ingat birthday aku-


24 Nov
Bergerak ke Seremban. rumah Azy.
motif : carik baju untuk wedding abang sambil jumpe member lame.
aku naik bas dari Gemas - Seremban. malang sekali seat aku ade orang duduk.
malas nak bertekak , aku carik je lah seat yang kosong
iaituuuu ------> nun di belakang sekali. aku sorang je dok belakang. sadis!
tapi tak best dok belakang sekali. terhenjut henjut aku. pening kepale.

sampai je kat terminal , carik Azy. 1st ayat yang keluar dari mulut dia ialahhh
'Kau dah kurus! Benci la camni'
aku kurus?! whoahh! rase nak melompat lompat je taw. hahaha
aku dok umah takde sape pon nak puji aku kurus. hewhew

sampai rumah dia , mak dia plak cakap aku kurus.
Hoi ! kembang montot camni. hahaha

25 Nov
Aku pegi Seremban Parade. pegi First Lady. dapat la sepasang baju untuk kenduri nanti.
kat Seremban , satu je eh FL? noob.
Then aku jumpe Malin plak. seronok gile. dia dah retired dari UTEM. masuk SPA.
same jugak dia cakap aku dah kurus. hahaha kembang lagi hidung.
tapi dia pon dah kurus dah. huihui
borak - borak macam dah bertahun tak jumpe. best!

Makan pastu carik tudung plak. mule lah tawar menawar. dapat la kurang.
aku cakap la aku nie student , pakai duit PTPTN plak toh. buat muke sedih.
hahaha. dapat lagi murah. padahal duit aku sendiri.
balik rumah try pakai tapiiiii tak muat. cilake ape. aku rase saiz budak kecik kot. grrr
Habiss binasaa duitt kuhhh. nak claim balik la camni.

*kami merempit naik motor. haha*
*tak snap picture pon dengan dorang*

26 Nov
Abah tanye aku beli baju warne ape , aku cakap la dah tema biru. mesti la beli biru.
tapi dia cakap dia dah tukar warne khemah. biru ke merah.
sebab haritu jiran dah pakai biru. tak kan nak pakai biru gak. eh pedulik la kan.
so , aku suruh dia tukar balik warne biru. hoi! aku dah beli warne biru kot. barang barang pon biru
baju pengantin lagi , pelamin lagi. hahaha
petang pegi Jackel Segamat. carik kain batik warne biru. buat baju batik untuk bapak pengantin nye.
terus hantar tailor. 3hari siap. hahaha

27 Nov
Aku turun Seremban lagi. sedare kawen. 2 pupu aku. sepupu abah.
bangon awal ohh! berjalan je aku minggu nie. rumah tak kemas lagi. gasak lah.



1st time buat entry sumbat nie. best jugak. haha
oh ye , sebelum terlambat aku nak ucapkan Selamat Menyambut Awal Muharram.
Salam Maal Hijrah. semoga kite same-same berhijrah dari buruk kepada baik.
jangan sebaliknye plak. piiaatt telinge kang. haha

tahniah abang Asrul & kak Fiza
*jiran*


p/s : ape yang Bagaikan Bidadari kat title toh? act , aku tengah dengar lagu toh. takde kene mengene pon dengan entry nie. haha #pedulik

Friday, November 18, 2011

Macam - Macam

Assalamualaikum ,




Lama dah tak hupdate. aku banyaaaakkk gile nak cerite. sampai tataw nak cerita yang mane satu. hah! hiperbola kan ayat aku? haha

aku takde mase nak berblog sejak dua menjak nie. buzy memanjangg macam Perdana Menteri plak.
aku kene get ready for my brother W-Day. lagi 2minggu je derr. wa punya baju pon takde lagi. hah! camno toh?

pastu nak mengajak orang lagi. kau taw tak , 3 jam hanya 2 buah rumah je mampu. kenape? sebab semua nye mempelawa masuk , makan minum , borak-borak. hoi ! bile nak habis menjemput kalau camni? dush!

then , line internet tak berape nak memuaskan. terbantut semangat nak berblogging. lagi aku tak bawak lappy apabila berjalan. lagi aku belum bersedia nak update entry baru *eh*


lagi bla bla bla bla .....


(banyak alasan , cakap jea malas)


ok dah la , aku malas penat. sabtu nie jiran aku kawin , haruslah kene tolong menolong. nanti wedding abang aku , boleh la dorang tolong plak. *eh macam harap kan balasan je. hampeh*


eh jangan lupe datang wedding abang aku nanti taw.

4hb December (Ahad) 
Di No 1333 Taman Sentosa , Gemas Negeri Sembilan.

*kang jangan cakap aku tak mengajak, hempuk kepala sorang2 kang*



p/s : aku terlupaaa nak pegi tengok Piala Malaysia dengan player2 N9 yang hensem2 toh tadi kat Gemas. damn

Sunday, November 6, 2011

Aidiladha

Assalamualaikum , 

Selamat Hari Raya Aidiladha 
untuk semua umat Islam di seluruh dunia 
dan diharapkan mokcik pokcik kita yang pegi menunaikan haji ,
mendapat haji yang mabrur. Amin

wa belum dengar takbir lagi 
dah melahap lemang dan rendang. haha
besok nak makan nasi impit dgn kuah kacang je.
yang lain pandang sebelah mata je. hahaha

untuk itu , nahh lagu raya 


eh nie bukan Aidil Zafuan atau Zaquan Adha taw
nie HARI RAYA AIDILADHA
hoi , BESOK hari rayaaa ! 
lapah lembu/kambing jum. *mcm berani*




p/s : jom balik kampung yang tak berape jauh. haha
p/s/s : entry nie macam berkecamuk je. harap maaf , 
excited sangat kot raya. err