Wednesday, June 27, 2012

Kisah Seekor Vaio

Assalamualaikum ,

syukur ke hadrat ilahi saya masih sihat dan diberikan masa untuk mengupdate sepam dua di blog ni. pheuww~ ok walaupon takde sape pon nak baca tapi ingin saya memberi pencerahan di sini mengapa saya dah lame tak berblog. bukan lah disebabkan krisis ekonomi mahupun anzalna tasha shila dan nealofaa bergaduh.



ini adalah disebabkan laptop vaio saya telah diserang oleh haram jadah virus dan telah dihantar semule ke kedai nya. ingat sekejap ke? dekat sebulan jugak tunggu. banyak kali call dan nick sony centre cakap sekejap sajaa. tetibe cd untuk type laptop aku dah habis. so kene tunggu cd dari HONG KONG!

disebabkan kecewa dengan Nick, aku telah membawa diri ke Kampar, Perak iaitu rumah makcik/mama aku. lame jugak laa aku bertapak kat sana. hampir 2 minggu kot. dan aku meninggalkan Abah 'kechepiannw' di rumah. sorry.

before balik toh pegi laa amek laptop yang dah siap ni. sampai sane plak tetibe staff nye macam pelik dan carik macam nak gile mane laptop aku. time toh Nick tak keje. sebab Nick yang incharge pasal laptop aku ni. staff yang lain call Nick tapi tak dapat. aku pon sekali laa call dia tapi tak dapat. cuak jugak aku kot kot dia rembat laptop aku bawak balik rumah main Plants vs Zombies plak kan. abang aku dah hampir naik angin kat situ. dia mintak no manager sony centre toh. abang aku call dan pap! sekali je dapat. sebab before toh staff tadi ade gak call manager dia tapi tak dapat. at last aku dapat jugak laptop ni dengan sume folder dan file aku HILANG! ingat kan dia format takde laa sampai sume hilang. deng -,- terbang RM220 *abang chik dah bagi duit utk itu, walaupon abah ade jgk bagi duit utk itu. diam! *

lepastu nak terus online kenkonon nye tapi bil broadband pulakk tak bayar lagi. *tepuk dahi* so aku mintak belas ikhsan dari abang chik untuk bayar bil itu sebanyak RM145. sekian -,-

aku rase sangat terhutang budi dibawa mati kat abang chik. seriously, dah banyak dia keluar duit untuk aku. bile aku dapat jadi engineer nanti aku nak balas balik ape dia dah buat kat aku. insyaAllah :)



p/s : if Allah will, aku akan update lagi. 3:52 AM 27/6/2013 *boleh tahan panjang jugak ni mcm essay*

Thursday, April 19, 2012

kekasih hati

Assalamualaikum blog terabai ,

terase janggal sebentar sebab dah lame tak update entry baru. pheeww~  Dari mane nak mule ni eh. ok aku seperti biase buzy lagi as student. final exam menanti. sekarang tengah study week, nasib baik la kelas hari jumaat je ade. dari budak lain, tiap hari ade kelas. kesian. takde istilah 'study week' buat student poly ni. huh

thanx my brathaa. 

laptop baru dan baru kene virus. good job! penat dah scan. pakai avast dekat 5k virus dia detect. giloo! tak hilang jugak. lantaq pi laa. jangan dia padam terus sudahh. laptop tukar dengan abang aku. sistem barter. dia amek yang lame, belikan aku yang varuu :)


p/s : doakan aku lulus dengan cemerlang untuk final ni dan tak repeat paper sem depan. Amin

Thursday, February 23, 2012

salam dari perantauan

Assalamualaikum ,

today i would like to talk about bla bla bla bla *merepek*

with classmate yg gilaaa! 


pagi ni aku mengambil peluang class cancel untuk update blog kesayangan ni *wink wink*
thank you to Miss Parameswari sebab takde class harini. i really appreciate it. hahahaha

ya minggu ni aku agak buzy tapi sempat online. err paham tak ayat aku ni? :D
assignment sume nak submit minggu ni. sabtu ade class ganti + bengkel math. tolong pilih kan mane satu aku nak pegi ni. next week plak ade berlambak test before aku cuti midsem.

Oh! aku start cuti midsem jumaat next week. seminggu je pok. kedekut punye poly.
cuti sem 2bulan dah plan nak terjah sekolah lame jumpe kawan kawan guru guru sambil amek sijil SPM.  nak jugak jumpe cikgu kuh yang sedang sarat mengandung 4bulan. (eh sarat ke? bantai jea) ingat nak collect duit dan beli hadiah untuk beliau. baik kan? ehem. al-maklumla favourite teacher :)

oh ya , saya pon tak lame lagi akan dapat anak buah. insyaAllah.

mid sem : bosan gile dok umah. mati kutu. duit ptptn da masuk. jumaat turun seremban. carik barang. yeah!
naik cuti ade lagi 2 test perlu hadap. test - test lepas pon macam naharoomm sahaja. aku tak nak repeat!!!

insyaAllah all is well. doakan aku :)




p/s : macam pelik je kan entry ni? sebab entry ni da lame berkepuk dalam draft. hahaha sory.

Tuesday, January 24, 2012

All Is Well

Assalamualaikum ,

fuhh fuhh. tiup sikit byk habuk.

aku curik mase nak hupdate blog ni. walaupun mate dah berat nanang assgnment ade yang tak complete besok dah nak balik poly. hm abaikan.

*entry sumbat*

ok nie entry sumbat yang kedua aku pernah buat. kalau nak tengok entry sumbat 1st boleh klik kat sini.


setakat ni aku jalani kehidupan sebagai seorang pelajar polipd dengan baik sekali. kawan pon terbaekk. room-mate pon terbaek. lecturer pon ok. makanan pon ok. Alhamdulillah

aku dah mule biasakan diri dengan berjalan ke kelas kalau tak cukup 10min tak sah. solat menumpang kat bilik classmate sebab bilik terlalu jauh. pandai memilih untuk membayar makanan kepada kakak yang bagi harge murah bukan dengan makcik yang cekik darah. turun ke Pusat Islam setiap hari selase dan khamis *err*  assignment melambak lambak. buat keje last minute serta komplot dengan budak kelas buat jahat :)
yezza! complete kan.

tapi seriously , blok aku hujung sekali. jauh hoi. dapat plak tingkat 3. hameekk kau. kalau dah turun, tak reti nak naik bilik dan kalau dah sampai bilik, memang tak nak turun. hahaha boleh bayangkan tak betapa gigih nye aku nak turun naik camtu.

next is polibriged naharooomm ,
kawad?! that is so fuckingg bored. aku dah la tak pandai sangat kawad ni. pastu yang jurulatih ladies+man toh emo lebih. konon kami ni askar ke nok?!
1st perjumpaan aku pakai tudung pink yang sepatutnya semua kene pakai putih. dengan cap non-hado seluar track biasa. hahaha amek kau kene lompat bintang.

muke happy je.
tetapi pastu kene marah dan
lompat bintang sbb lambat
Levelling : tiap kali buat , tiap kali toh la bergambar.
ha kau mampu? haha

class-mate :)
Hujung minggu lepak-ing kat pantai. al-maklumlah poly dekat dengan pantai.
act, aku just nak tenangkan fikiran je. tetapi akibat hasutan dari rakan-rakan,
termandi plak dan sempat naik banana boat lagi serta
belajar berenang. hahaha
rilex je wa balik poly basah kuyup sebab tak bawak baju spare.
kau mampu? haha



papepon , DKA1S4 intake dec 2011 is the best hoke! korang memang tervaekkk :D
ok aku rase toh jea yang mampu. next time aku update lagi. insyaAllah.

much love ,
syiro.