Wednesday, June 27, 2012

Kisah Seekor Vaio

Assalamualaikum ,

syukur ke hadrat ilahi saya masih sihat dan diberikan masa untuk mengupdate sepam dua di blog ni. pheuww~ ok walaupon takde sape pon nak baca tapi ingin saya memberi pencerahan di sini mengapa saya dah lame tak berblog. bukan lah disebabkan krisis ekonomi mahupun anzalna tasha shila dan nealofaa bergaduh.



ini adalah disebabkan laptop vaio saya telah diserang oleh haram jadah virus dan telah dihantar semule ke kedai nya. ingat sekejap ke? dekat sebulan jugak tunggu. banyak kali call dan nick sony centre cakap sekejap sajaa. tetibe cd untuk type laptop aku dah habis. so kene tunggu cd dari HONG KONG!

disebabkan kecewa dengan Nick, aku telah membawa diri ke Kampar, Perak iaitu rumah makcik/mama aku. lame jugak laa aku bertapak kat sana. hampir 2 minggu kot. dan aku meninggalkan Abah 'kechepiannw' di rumah. sorry.

before balik toh pegi laa amek laptop yang dah siap ni. sampai sane plak tetibe staff nye macam pelik dan carik macam nak gile mane laptop aku. time toh Nick tak keje. sebab Nick yang incharge pasal laptop aku ni. staff yang lain call Nick tapi tak dapat. aku pon sekali laa call dia tapi tak dapat. cuak jugak aku kot kot dia rembat laptop aku bawak balik rumah main Plants vs Zombies plak kan. abang aku dah hampir naik angin kat situ. dia mintak no manager sony centre toh. abang aku call dan pap! sekali je dapat. sebab before toh staff tadi ade gak call manager dia tapi tak dapat. at last aku dapat jugak laptop ni dengan sume folder dan file aku HILANG! ingat kan dia format takde laa sampai sume hilang. deng -,- terbang RM220 *abang chik dah bagi duit utk itu, walaupon abah ade jgk bagi duit utk itu. diam! *

lepastu nak terus online kenkonon nye tapi bil broadband pulakk tak bayar lagi. *tepuk dahi* so aku mintak belas ikhsan dari abang chik untuk bayar bil itu sebanyak RM145. sekian -,-

aku rase sangat terhutang budi dibawa mati kat abang chik. seriously, dah banyak dia keluar duit untuk aku. bile aku dapat jadi engineer nanti aku nak balas balik ape dia dah buat kat aku. insyaAllah :)



p/s : if Allah will, aku akan update lagi. 3:52 AM 27/6/2013 *boleh tahan panjang jugak ni mcm essay*